(Marokkaans) Arabische film

By , 20 maart 2012 21:26
Marokko Marokko Noord-Afrika
Ali Zaoua L’enfant endormi (het slapende kind) La Source des Femmes (De Bron), 
Marokkaans gesproken en Nederlands ondertiteld Marokkaans gesproken en Nederlands ondertiteld, juni 2009 Marokkaans gesproken en Nederlands ondertiteld, maart 2012
Bestellen: Klik op het plaatje. Bestellen: Klik op het plaatje.         Bestellen: Klik op het plaatje.
     
Belevenissen van straatkinderen uit Casablanca (winnaar Jeugd Jury Prijs Namur) De ochtend na hun huwelijk vertrekt de man van Zeneb naar Europa, ze is inmiddels zwanger en wil de geboorte van haar kind vertragen. Vrouwen weigeren nog langer water te halen hoog op de berg, ze vinden dit mannenwerk en gaan staken. Geen water dan ook geen seks en genegenheid.
   
Encyclopedia of Arab Women Filmmakers Rebecca Hillauer, 2005 Beyond Casablanca, M.A. Tazi and the Adventure of Moroccan Cinema Marokko swingt, Najat Aâtabou, Documentaire L. den Uil,  2006
Bestellen: Klik op het boek. Bestellen: Klik op het boek. Bestellen: Klik op het plaatje.
     
    Marokkaans gesproken en Nederlands ondertiteld
Marokko (Marokkaans gesproken)   Marokko (Marokkaans gesproken)  Marokko (Marokkaans gesproken, Frans ondertiteld)
RIAD AL MAATI – رياض المعطي HET BLAUWE DOSSIER – الملف الأزرق DE GRENZEN VAN VRIENDSCHAP   حد الصداقة
Afspelen: Klik op het plaatje.   Afspelen: Klik op het plaatje.   Afspelen: Klik op het plaatje.  
           
Acteurs: Abdelatif Hilal, Hicham Bahloul, Rachida Alharaq, Hicham Alouali. Acteurs: Rachid Elouali, Mohamed Miftah, Souad Khayi, Habiba Madkouri. Acteurs: Aziz, Alhattab, Hanane Ibrahimi Manssour Badri, Amal Sta.
Geschiedenis: Al Maati heeft een prachtige Riad in de medina van Essaouira waar hij wordt lastig gevallen door Moussa, een rijke zakenman die de Riad wil kopen.    Geschiedenis: Najib wordt dood aangetroffen op zijn werkplek, hij was met een belangrijk dossier bezig. De politie stelt een onderzoek in om een verband tussen de moord en het dossier te vinden.  Geschiedenis: Een groep jonge jeugdvrienden reist naar een dorpje in de buurt van een bos. Een van hen is getuige van een moord op een man geweest waarvan hij zijn koffer in het bezit heeft.   
 
 
 
 
 
 
 

 

Comments are closed